Pienisuuri ongelma

All bout hardware etc.
Post Reply
User avatar
DarthMax
Colonel
Posts: 463
Joined: 13 Jun 2005 12:37
Battletag: Mangust1#2979
WoW alias: Clach, Ycera, Leraz
Location: Pasila, Helsinki
Contact:

Pienisuuri ongelma

Post by DarthMax » 11 Oct 2012 20:15

Ostin tos vähä aikaa sit läppärin (Lenovo Edge E330) 3g ja kaikki!

Mut sit tuli ongelma, 3g ei toimi.. Ja ongelma on tämän näköinen:
http://www.youtube.com/watch?v=WduoLCXy ... e=youtu.be

Lähetin toissa Maanantaina laitteen huoltoon, josta se tuli takasin eilen. Huollossa ne ei löytänyt mitään vikaa, kaikki toimii kuulemma normaalisti..

Oon ny kokeillu aikalailla kaikkee, factory resettiä ja sim-kortin vaihtoa myöten.. Alkaa ideat loppumaan.

Jospa täällä joku..?
Image

Vastapallo
Colonel
Posts: 461
Joined: 26 Mar 2011 02:23
Steam: Vastapallo

Re: Pienisuuri ongelma

Post by Vastapallo » 11 Oct 2012 21:00

Näittäis siltä, että sulla ei nettiyhteys pelitä koneessa.
Ootko koittanu painaa "Yhdistä"?
Sinners Are Winners
If it´s stupid but it works,
It aint stupid.

User avatar
DarthMax
Colonel
Posts: 463
Joined: 13 Jun 2005 12:37
Battletag: Mangust1#2979
WoW alias: Clach, Ycera, Leraz
Location: Pasila, Helsinki
Contact:

Re: Pienisuuri ongelma

Post by DarthMax » 11 Oct 2012 21:06

ei pelitä ei. Wlani toimii ihan normaalisti, mut kyse on tosta 3g netistä. mikä "välkkyy" tuol. eli ajuri näkyy device manageris, sit häviää, tulee takas, häviää, jne

Ku painaa connect, ni se lähtee normaalisti yhdistymään, kunnes laite taas häviää laitehallinnasta. Sit se poikkasee ja sanoo, et laite ei oo kytketty.
Image

Antti
King of Movie Reviews
Posts: 2393
Joined: 06 Sep 2004 22:18
Battletag: Rembrandt#2878
WoT: Rembrandt
MWO tag: Rembrandt
Steam: Rembrandt -Hillo
Location: Raiso.

Re: Pienisuuri ongelma

Post by Antti » 11 Oct 2012 21:14

Eli se pyytää sim:in pin-koodin ja systeemit, mut sitte tipahtelee?
------------------
Meidän äiti tekee teidän äideistä ruokaa.
-------------
Image

User avatar
DarthMax
Colonel
Posts: 463
Joined: 13 Jun 2005 12:37
Battletag: Mangust1#2979
WoW alias: Clach, Ycera, Leraz
Location: Pasila, Helsinki
Contact:

Re: Pienisuuri ongelma

Post by DarthMax » 11 Oct 2012 21:20

Antti wrote:Eli se pyytää sim:in pin-koodin ja systeemit, mut sitte tipahtelee?
Välillä. Tai sit se vaa yrittää yhdistää joka kerta ku laite tulee näkyviin. Tai sit laite näkyy laitehallinnas, muttei Verkko- ja jakamiskeskukses (network and sharing center). Verkkoyhteyksissä modeemi kuitenkin näkyy.
Image

User avatar
The_Thing
Major
Posts: 217
Joined: 12 Jun 2007 21:39
#IRC: The_Thing
Battletag: TheThing#1690
WoW alias: Thingý - retarded
Steam: The_Thing
Location: Turku Åbo
Contact:

Re: Pienisuuri ongelma

Post by The_Thing » 11 Oct 2012 22:26

ootko kokeillu käyttää tota lenovon omaa connection managerii yhteyden muodostamisee?
Things are never as bad as they seem. They're usually worse.
Image

User avatar
DarthMax
Colonel
Posts: 463
Joined: 13 Jun 2005 12:37
Battletag: Mangust1#2979
WoW alias: Clach, Ycera, Leraz
Location: Pasila, Helsinki
Contact:

Re: Pienisuuri ongelma

Post by DarthMax » 11 Oct 2012 22:33

The_Thing wrote:ootko kokeillu käyttää tota lenovon omaa connection managerii yhteyden muodostamisee?
Oon, sama homma. Koittaa yhdistää ja sit sanoo, et laitetta ei löydy
Image

User avatar
plasmis
Postman (posts always twice)
Posts: 2074
Joined: 14 Jun 2005 19:39
#IRC: plasmis @ ircnet
Eve-Online alias: Eihok & Sinebrychoff
WoT: Plasmis
WoW alias: Paukku (?)
Origin: PlasmaPekka
xboxlive: PlasmaPekka
Steam: plasmis
Location: Tampere, Suomen Saksa
Contact:

Re: Pienisuuri ongelma

Post by plasmis » 12 Oct 2012 02:17

Liittymä hommattu ja "puhelin"maksut maksettu yms? :)

User avatar
DarthMax
Colonel
Posts: 463
Joined: 13 Jun 2005 12:37
Battletag: Mangust1#2979
WoW alias: Clach, Ycera, Leraz
Location: Pasila, Helsinki
Contact:

Re: Pienisuuri ongelma

Post by DarthMax » 12 Oct 2012 07:33

plasmis wrote:Liittymä hommattu ja "puhelin"maksut maksettu yms? :)
Kyl kävin viel eilen hakees uuden sim-kortin, et siinä ei pitäis olla mitään vikaa. Puhelimessa toimii normaalisti.
Image

User avatar
DarthMax
Colonel
Posts: 463
Joined: 13 Jun 2005 12:37
Battletag: Mangust1#2979
WoW alias: Clach, Ycera, Leraz
Location: Pasila, Helsinki
Contact:

Re: Pienisuuri ongelma

Post by DarthMax » 12 Oct 2012 15:08

Jeje, läks pelittää. ajureiden uudelleenasennus autto

Nyt vaa wowia asentamaan!
Image

User avatar
DarthMax
Colonel
Posts: 463
Joined: 13 Jun 2005 12:37
Battletag: Mangust1#2979
WoW alias: Clach, Ycera, Leraz
Location: Pasila, Helsinki
Contact:

Re: Pienisuuri ongelma

Post by DarthMax » 12 Oct 2012 16:03

DarthMax wrote:Jeje, läks pelittää. ajureiden uudelleenasennus autto

Nyt vaa wowia asentamaan!
Jahas, hetken toimi ja alkoi taas :S
Image

User avatar
Tuoni
Mom
Posts: 1365
Joined: 15 Mar 2004 20:29
Battletag: joghe#2738
Eve-Online alias: Tuonela Rautamieli
WoW alias: Ironhades
xboxlive: joghe
Steam: joghe
Location: Turku

Re: Pienisuuri ongelma

Post by Tuoni » 18 Oct 2012 11:18

oletko koittanut kasata yhteyttä eri tukiasemmien lähettyvillä?
Itsellä 3g toimii moitteetta töissä mutta kotona tökkii ajoittain erittäin pahoin.
Image

User avatar
DarthMax
Colonel
Posts: 463
Joined: 13 Jun 2005 12:37
Battletag: Mangust1#2979
WoW alias: Clach, Ycera, Leraz
Location: Pasila, Helsinki
Contact:

Re: Pienisuuri ongelma

Post by DarthMax » 19 Oct 2012 07:37

Tuoni wrote:oletko koittanut kasata yhteyttä eri tukiasemmien lähettyvillä?
Itsellä 3g toimii moitteetta töissä mutta kotona tökkii ajoittain erittäin pahoin.
noh, kokeilin töissä ja kotona. sama juttu. eilen sain uuden modeemin ja homma parani huomattavasti, edelleen yhteys pätkii, mut huomattavasti harvemmin.

kai se on viel huoltoon laitettava, vaikkei ne kyllä viimeks mitää osaneet siel..
Image

User avatar
Graghack
General
Posts: 867
Joined: 28 Nov 2006 21:00
Battletag: Grägi#2826
WoW alias: Borekupla, Grägi *retired*
Location: Helsinki

Re: Pienisuuri ongelma

Post by Graghack » 22 Oct 2012 22:54

Pisti silmään toi 30 sekunnin ja 1 minuutin kohdalla "Device locked" - ilmoitus network-listauksessasi. Eli modeemi oli ilmeisesti lukittu ja nyt pelittää kun vaihdettu? Palveluntarjoaja kohtaisiahan noi kai on, modeemit siis. Läppäri toivon mukaan toimii ;)

Pitkäaikaisessa käytössä pätkiminen voi johtua niinkin yksinkertaisesta jutusta kuin lämpenemisestä.

Mut hyvä jos pelittää. Hommaa vielä usb-jatkojohto niin saat vähän etäisyyttä ylimääräisiin häiriölähteisiin kuten keskusyksikkö :)

//edit: Jatkojohdon ja oikeastaan koko postaukseni voi unohtaa koska sul taitaapi olla koneessa itessään se 3G sovitin :lol:
Lämpenemisongelma voi silti olla kyseessä. Normitelakkaa tohon malliin ei taida saada niin kokeilisin pohjan nostamista pöytäpinnasta ylös esim kumituttien avulla. Slugi muistaakseni ton joskus mulle kertoi ja on tyhjää parempi. Ilmanottoaukot lienevät pohjassa?
Last edited by Graghack on 23 Oct 2012 21:38, edited 1 time in total.
These incomprehensible Goofballs are always giving me everything they have to save me. So I need to answer to their incomprehensibility in kind! -kill la kill-

User avatar
DarthMax
Colonel
Posts: 463
Joined: 13 Jun 2005 12:37
Battletag: Mangust1#2979
WoW alias: Clach, Ycera, Leraz
Location: Pasila, Helsinki
Contact:

Re: Pienisuuri ongelma

Post by DarthMax » 23 Oct 2012 09:28

Graghack wrote:Pisti silmään toi 30 sekunnin ja 1 minuutin kohdalla "Device locked" - ilmoitus network-listauksessasi. Eli modeemi oli ilmeisesti lukittu ja nyt pelittää kun vaihdettu? Palveluntarjoaja kohtaisiahan noi kai on, modeemit siis. Läppäri toivon mukaan toimii ;)

Pitkäaikaisessa käytössä pätkiminen voi johtua niinkin yksinkertaisesta jutusta kuin lämpenemisestä.

Mut hyvä jos pelittää. Hommaa vielä usb-jatkojohto niin saat vähän etäisyyttä ylimääräisiin häiriölähteisiin kuten keskusyksikkö :)
no siis. se ei pelitä :)

lähtee huoltoon huomeen.
Image

Balduri
Director, FinFleet
Posts: 97
Joined: 17 Jul 2006 14:11
#IRC: Baldur @ IRCNet
Eve-Online alias: Balduri
Location: Tampere, Finland

Re: Pienisuuri ongelma

Post by Balduri » 02 Nov 2012 15:28

Noissa on ollut ongelmia että se 3G-kortti ei ole koneen sisällä kunnolla kiinni ja sen kontakti slottiinsa pätkii.
Pitäisi kone avata, kortti ottaa irti ja asentaa uudestaan paikalleen käsittääkseni.

Huolto-ohjeet: http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc ... 602_01.pdf
PDF:n sivu 67-69 on 3G-moduulin irroitus ja asennus. Eli ensin akku irti (sivu 61), sitten pohjalevy irti (3 ruuvia, sivu 61-62), sitten kortti irti, puhallus slottiin ja kortti takaisin jne.
Kyseinen toimenpide ei vie dokumentin merkintöjen mukaan takuuta. Akun ja pohjalevyn irroitus ovat ihan normaaleja sallittuja toimintoja ja 3G-moduuli on merkitty Self-service Customer Replaceable Unitiksi (myös akku ja pohjalevy ovat näitä).

Itselläni Lenovo X121e johon itse asensin jälkikäteen 3G-moduulin (oli vain 3G-ready, eli antennit ja slotti olemassa mutta ei itse moduulia). Pitäisi juuri toimia vain painamalla Connect sieltä samasta ikoni-valikosta mistä WLANit saa, ja sitten kysyy PIN-koodin ja yhdistää.

User avatar
DarthMax
Colonel
Posts: 463
Joined: 13 Jun 2005 12:37
Battletag: Mangust1#2979
WoW alias: Clach, Ycera, Leraz
Location: Pasila, Helsinki
Contact:

Re: Pienisuuri ongelma

Post by DarthMax » 08 Nov 2012 16:06

En tiedä, mitä tapahtui, mut nyt on viikon pelittany aivan loistavasti..
Vituttaa ku ei saanu syytä selville... :S
Image

Post Reply