Säännöt ja muuta lakitekstiä

FinNexus ilmoitustaulu / FinNexus announcements
Post Reply
Rontti
Sky Marshall
Posts: 1414
Joined: 07 Apr 2004 00:12
Location: Helsinki

Säännöt ja muuta lakitekstiä

Post by Rontti » 27 May 2008 10:55

English translation coming soon (tm).

**********************

Seuraavassa luetellaan säännöt ja muut puitteen, joita Finnexus yhteisön tarjoamien ja ylläpitämien verkkopalveluiden käyttäjien tulee noudattaa.


Foorumi ja Teamspeak:

1. Foorumilla, Teamspeakissa tai muita palveluita käytettäessä noudatetaan Suomen lakia.

2. Älä mainitse mitään palvelua käyttäessäsi toisen jäsenen tai palvelun käyttäjän henkilötietoja. Tämä sisältää muun muassa oikean nimen, sähköpostiosoitteen, puhelinnumeron ja niin edelleen. Jokainen käyttäjä voi nämä tiedot halutessaan kertoa itse, mutta kenenkään muun ei tule niitä toisesta paljastaa. Käyttäjät tunnetaan yhteisössä lempinimillä.

3. Yhteisö muodostuu verkkopelien pelaajista ja näissä peleissä on yleensä kyse konfliktista tai kilpailusta eri pelaajien tai pelaajaryhmien välillä. Kaikkinainen väittely ja riitely pelien sisäisistä asioista on sallittua, mutta nämä asiat pidetään pelien sisällä. Henkilökohtaisten ristiriitojen ja erimielisyyksien selvittämiseen tulee käyttää muita kanavia eikä niitä puida foorumilla, Teamspeakissa tai muissa palveluissa muiden käyttäjien nähtävillä.

4. Kaikkien palveluiden käyttäjien tulee noudattaa yleisiä hyviä tapoja. Käyttäydy palveluita käyttäessäsi niinkuin käyttäytyisit tavatessasi ihmisen tosielämässä.

5. Laittoman materiaalin suora, tai siihen viittaavan tiedon ("linkittäminen") esittäminen on yksiselitteisesti kielletty. Tästä lakikirjan esimerkkeinä kansanryhmää vastaan kiihottaminen (rasismi), lapsiporno tai tekijänoikeuden alainen, laittomasti jaettava materiaali. Lievissä tapauksissa moderaattorit poistavat laittoman materiaalin ja varoittavat tai pahemmassa tapauksessa rajoittavat tai poistavat laitonta materiaalia esittäneen käyttäjän pääsyn palveluihin. Törkeämmissä tapauksissa asiasta tehdään rikosilmoitus Suomen poliisille ja heille tarjotaan tutkintaa varten käyttöön kaikki loki- ja muu tieto, niin pitkälle kuin se lain puitteissa on mahdollista.

6. Foorumien ja muiden palveluiden käyttöä valvovat ja ylläpitävät Finnexus RY:stä riippumattomat yksityishenkilöt (moderaattorit). Jäsenet ja käyttäjät vastaavat kuitenkin itse henkilökohtaisesti sanomisistaan sekä kirjoitteluistaan eikä Finnexus RY tai moderaattorit vastaa viestien sisällöstä. Viestejä ei tarkasteta etukäteen.

7. Moderaattorit tai ylläpito voivat poistaa foorumilta tai muista palveluista mitä tahansa käyttäjien kirjoittamaa tai esittämää materiaalia tai käyttöoikeuksia ja käyttäjätunnuksia ilman minkäänlaisia perusteluita. Tämä on niinsanottu mielivaltaisuuden periaate, jota kaikissa palveluissa noudatetaan. Moderaattorit käyttävät omaa harkintaansa hoitaessaan tehtäviään. Finnexus RY tai moderaattorit eivät vastaa foorumille tai muihin palveluihin laittamasi materiaalin säilyvyydestä. Kuitenkin, jos moderaattori on mielestäsi käyttäytynyt kohtuuttomasti sinua kohtaan, ota ensisijaisesti yhteys kyseseen moderaattoriin yksityisviestillä ja jos asia ei sitä kautta selviä, palvelun ylläpitoon.

8. Älä "spammaa", eli toistuvasti kirjoita sisällöttömiä viestejä foorumille, pidä turhaa meteliä Teamspeakissa tai muutenkaan tuki mitään palvelua tällä tavoin.

9. Käytä tervettä järkeä, muuallakin kuin näitä palveluita käyttäessäsi.
Finnexus RY lakitekstiä

1. Finnexus RY tarjoaa Finnexus verkkopeliyhteisön (Finnexus yhteisöllä tarkoitetaan kaikkia tarjottavien verkkopalveluiden käyttäjiä) käyttöön internetin kautta käytettävää palvelinkapasiteettiä, jota yhteisö voi hyödyntää käyttämällä sitä erilaisten verkkopalveluiden tarjoamiseen. Finnexus RY ei kuitenkaan hoida palveluiden ylläpitoa tai valvontaa.

2. Finnexus RY ei vastaa tai takaa millään tavalla verkkopalveluiden käytettävyyttä.

3. Finnexus RY ei vastaa yhteisön jäsenten tekemisistä keskustelupalstalla, Teamspeakissa tai missään muussakaan tarjottavassa palvelussa. Finnexus RY ainoastaan tarjoaa palvelinkapasiteetin yhteisön käyttöön. Finnexus RY ei myöskään aktiivisesti valvo palveluiden käyttöä, käyttäjiä, tai käyttöä valvovien henkilöiden (moderaattoreiden) toimia.

4. Finnexus RY ei vastaa minkään palveluihin laitetun materiaalin säilyvyydestä tai varmuuskopioinnista.

5. Finnexus RY ei vastaa minkään palvelun tietoturvasta tai käyttäjien tuottaman materiaalin joutumisesta ulkopuolisten, tai eri tahojen kuin tarkoitettu, käsiin.
"Rontti rakkauden työssä.." -Mr. Joni

Post Reply